Hvad vil det sige at noget er en trend?

Ofte bliver ordet “trend” brugt som et udtryk for noget, der er på mode, og hvad vil det sige at noget er på mode? Det vil sige at tilstrækkelig mange mennesker anser noget (fx noget bestemt tøj, måde at gøre noget på, en sport eller lignende) som havende en vis appel. En appel i en sådan grad at det får stadig flere og flere til at synes om den samme ting, hvorved tingen eller stilen er blevet “trendy”, og at trenden dermed breder sig. En trend er dén retning, som noget udvikler sig hen imod.

På denne måde kan man tale om trends indenfor fx menneskers typiske måde at leve på, eller den måde, de vælger at indrette deres liv på, og dermed hvilke vaner og tilbøjeligheder, man har. Og så følger folk en eller flere trends, fordi de kan se en vis værdi i at gøre det.
Det kunne fx være trends indenfor tøj, mad, kunst, mode, film, musik, fotografering, rejser, bolig, hus, hobby, fitness, og mange andre spændende emner.

Ud fra denne betragtning, kan man sige at en trend er ”noget”, som flere og flere folk går op i indenfor et begrænset tidsrum – fx yoyo, der trender en gang i mellem, eller hacky sack, eller en vis musikgenre fx disco, som er en trend i et stykke tid, for så at blive skiftet ud med noget andet.

Fester er en ting, hvor man ofte ser forskellige trends, med ting, som folk, synes er fede i forbindelse med festen. Det kunne fx være en rød løber op til indgangen, eller en røgmaskine, der kan give en fed stemning til festen ved at lægge sig som et tyndt form for “tæppe” i luften, hvor strålerne fra lyset kan blive synlig i røgen. Dette er helt sikkert en trend, der har grebet om sig i de senere år, og som man givet vil se mere til ved private fester, hvor det tidligere mest var diskoteker og klubber, der benyttede sig af røgmaskiner.

Hvis du er interesseret i at læse mere om trends og tendenser, vil du helt sikkert kunne finde noget, du vil finde spændende at læse om på trendr.dk, som er et site, der er dedikeret til at skrive om trends, som folk tager til sig og som allerede har fået, eller som med tiden opnår momentum og ender med at blive en trend, som flere og flere tager til sig.